Wim

Wim

Mijn naam is Wim,

Ik ben als Kelt geboren, mijn familie behoort tot the “house of the horses” en is tot slaaf gemaakt door de Romeinse overheerser.

Mijn vader werkte zich op in het huishouden van de magistraat Macimus Grandus, onze meester neemt onze familie dan ook mee naar zijn verschillende toegewezen opdrachten in de verschillende provincies van het Romeinse rijk, opgroeiend tussen de persoonlijke lijfwacht van onze meester leren zij mij omgaan met verschillende wapens en leer ik verschillende gevechtstijlen kennen.

Mijn vader houdt buiten de oren van onze onderwerpers steeds onze eigen cultuur en gewoonten levend en hoopt door zijn werk zijn vrijheid te kunnen verkrijgen en terug te keren naar ons geliefde eiland.

In de loop van mijn jeugd, zoek en vind ik vriendschap met de vikingsmid Lars Michaelson die instaat voor het vervaardigen van wapens, gebruiksvoorwerpen sieraden en het beslaan van de paarden, van de lijfwacht.

Met toestemming van onze meester mag Michaelson mij het beroep van smid aanleren.

Ook hij droomt op een dag terug te kunnen keren naar het hoge noorden naar de fjorden van zijn jeugd.

Deze droom komt uit wanneer het Romeinse rijk uit elkaar valt, en mijn familie met die van de magistraat en een groot gedeelte van de lijfwacht tijdens een overval sterven. Na een hevig gevecht tegen ons belagers, beloof ik mijn stervende vader als een vrij man verder te leven en ooit naar het eiland terug te keren.

Lars Michaelson, neemt de leiding over de kleine groep, en samen vangen we de reis naar de fjorden aan, waar we eens daar aangekomen met open armen ontvangen worden.

Lars Michaelson vervolmaakt mijn opleiding in het koude noorden tot meester smid.

Tijdens een handelsmissie voor de aankoop van ijzererts in een naburig dorp, word ik verliefd op de vrouw van mijn leven Ann, vermits er een onderlinge vete ontstaat, door onze liefde, tussen de twee stammen. vluchten we op aanraden van Lars Michaelson mee met een handels missie voor de verkoop van metaal naar het zuiden, in de hoop het eiland te kunnen bereiken neem ik deze raad aan, en vertrek met Ann met mijn ondertussen vergaarde rijkdom.

Onze snek brengt ons door het kanaal, en zo komen we aan in Brittannia.

Met de aanwijzingen van mijn vader gaan we in mijn geboorte streek op zoek naar resterende familie van de “house of the horses”. Onze zoektocht word echter niet beloond.

Door de anarchie en chaos die heersen, wil ik mijn jong gezin, ondertussen is mijn zoon Yenten geboren, beschermen en sluiten we ons aan bij de troepen van Arthur Pendragon.

Het is daar dat ik een wapenschild herken op het slagveld, en in contact kom met Danny en zijn zoon die tot een verloren gewaande tak van onze familie behoren.

Mijn vrouw Ann, onze zoon Yenten en ikzelf voelen ons direct thuis tussen deze groep huurlingen, en neem maar graag het aanbod aan om met hen verder te gaan

Ons familie logo ”par fero no oro” (door strijd niet door goud) in ere houdend treken we nu verder, en ons verhaal gaat verder.

Par fero no oro