Steve

Steve

Ik ben afkomstig uit een welgestelde angel-saksiche familie, als oudste van de zonen kreeg ik van men vader het voorrecht om een ridderopleiding te beginnen bij een bevriende ridder van mijn vader die me op zijn beurt ook nog eens leerde lezen en schrijven.

Na een paar jaar als schildknaap gediend te hebben en mee ten strijde te trekken met mijn leermeester kreeg ik me ridderwijding.

Kort daarna viel ik voor de schoonheid van een meisje die haar dorp had moeten verlaten en in embarmelijke toestand leefde, ze noemde zichzelf Lena. Zo hulpvaardig als ik was trok ik me haar lot aan en hielp haar verder en werden we verliefd op elkaar.

In den beginne konden we dit geheim houden maar doch niet voor lang aangezien we veel in elkaars buurt vertoefden en iets te vlot met elkaar omgingen dan het zou passen tussen een ridder en een jongedame van lage afkomst.

Mijn vroegere meerster en ridder verbande me uit zijn aanwezigheid en lichte mijn familie in waardoor ik ook bij hen uit de gratie viel.

Na enige tijd rondzwerven hoorden we van een groep huurlingen die bevriend waren met Arthur Pendragon, we ondernamen een tocht om ze te zoeken. Tijdens een schermutseling met struikrovers waarbij ik gewond was geraakt aan men hoofd en ribben kwamen er plots een paar leden van deze groep ons ter hulp. Eens de struikrovers overwonnen waren en men wonden verzorgd deed ik mijn verhaal en vonden we gratie bij hen.

Ik ben handig met het zwaard en de longbow en deze stel ik nu ten dienste van de Ridders van Pendragon.

Mijn wapenschild is een klauwende rode beer op een zilver blazoen.

Pulchrum pro patria mori
(het is schoon voor het vaderland te sterven)