Wat doen we

Kampementen

Een tentenkamp met een aantal tenten en een luifel waar het dagelijks leven van de vroege middeleeuwen te zien, te ruiken en te horen is (enkele ambachten, eten maken, kledij maken, oefengevechten, onderhouden van wapens, … )

Voor de bezoekers is er de mogelijkheid om rond te lopen in het kampement, een spelletje te dobbelen met een krijger die slecht tegen zijn verlies kan, te proeven van een overschotje van onze middeleeuwse maaltijd, even op te warmen aan het kampvuur, vragen te stellen en enkele stukken van de wapen­uitrusting te passen of gewoon rond te kijken.

Lesgeven op scholen

Bij het lesgeven zijn er verschillende mogelijkheden. Deze worden afgesproken met de leerkrachten. Wij geven aan de hand van onze materialen uitleg over hoe het leven in de middeleeuwen en meer specifiek het leven van de ridder was.

Ook is het mogelijk om een oefensessie boogschieten en zwaard­vechten te geven en met oudere kinderen (vanaf 3e leerjaar) kunnen we zelfs middeleeuws koken.    

Bier en mede

Als middeleeuwse vereniging hebben we bij de Proefbrouwerij te Lochristi ons eigen bier laten brouwen naar een Middeleeuws recept. Het is een amberkleurig bier. Het is met honing gezoet, wat heel wat vrouwen aanspreekt, maar valt zeker ook bij de mannen in de smaak.

Ook hebben we onze eigen mede. Mede is een honingwijn uit de Middeleeuwen. Deze is voor ons gemaakt door de landelijke wijngilde uit Puurs. Er zijn 3 verschillende soorten: heel zoet, iets minder zoet en gewoon zoet.

Beide zijn te verkrijgen in ons clublokaal of bij onze leden.

Allerlei

Schoolfeesten, straatfeesten, …